zaterdag 25 juni 2011

Soundtrack

Het is drie weken voor vertrek en de lijst met mede-reizigers is bekend gemaakt! Altijd spannend...
Elf personen totaal, 2x2 mensen hebben samen geboekt, zeven mensen reizen alleen, er zijn vier vrouwen, zeven mannen. Er is dus één vrouw die geluk heeft als ze niet al zelf een eigen kamer heeft geboekt: doordat ik een paar honderd euro extra heb betaald voor een eigen kamer, heeft zij die nu ook!

Ondertussen word het ook eens tijd om na te denken over de soundtrack van mijn reis! Laat ik nog een oude mp3 speler hebben waar maar 100 nummers op kunnen... Niet handig, zeker niet omdat ik een enorme 'zapper' ben en dus de volgorde binnen een uur uit mijn hoofd ken...

Op zoek dus naar een beter alternatief. Zometeen maar eens de Mediamarkt onveilig maken en eens kijken of de Ipod Classic met belachelijk veel opslagruimte een goede optie is. Dan hoef ik namelijk helemaal niet na te denken over de soundtrack, dan kan mijn hele muziekverzameling mee. Er kunnen namelijk iets van 40.000 nummers op. Maar als dat er tegelijkertijd voor zorgt dat ik met een soort zware externe harde schijf rondloop: nee, dank u!
Tegelijkertijd is het model (nu al) zo lekker oldschool want de Ipod's met 8GB of 16GB zien er niet meer uit als de originele Ipod.

Gisteravond op zoek geweest naar goede sandalen. Wat een crime!
Je denkt toch niet dat ik op van die walgelijke dingen ga lopen??
Teva heeft een mooie vrouwenlijn maar laat ik nou net niet schoenmaatje elegante vrouw hebben...
En ja dan kun je denken: niemand kent je daar! Ja dat klopt, maar ga je echt zoveel geld uitgeven aan schoenen waar je zelf ongelooflijk ongelukkig van word? Dan kun je nog zulke leuke kleren aan hebben, thanx to the shoes ziet het er niet uit. Als ze alleen die bandjes al eens wat dunner zouden maken, dat zou echt al stukken schelen.
Nog niets gekocht dus maar de tijd begint te dringen!!

En vind ik niets naar wens? Dan ga ik gewoon weer voor de oude vertrouwde flip flops en zevenmijlslaarzen!

woensdag 8 juni 2011

Reisschema



De vertrekdatum komt steeds meer en meer in zicht!
Tijd om wat meer tijd aan m'n blog te besteden en m'n reisschema te laten zien. Ik doe een 27 daagse (waarvan al een aantal dagen afvallen door het vliegen) rondreis door IndoChina, via Djoser.
Met deze organisatie ben ik ook naar Japan en een jaar later naar West Maleisië geweest.

Ik vind het fijn dat er wel een soort van programma is maar dat je gewoon vrij bent om te doen en laten wat je wilt. (Earcandling bijvoorbeeld, echt een aanrader voor mensen die niet bang zijn voor brandende kaarsen in hun oren) 
Als je maar weer op tijd klaar staat om mee te gaan naar de volgende stad! Wat meer begeleiding nodig? Of gewoon zin in gezelligheid? Kan ook!

Djoser werkt nadrukkelijk met reisbegeleiders, geen reisleiders. Dus geen vlaggetje waar je achteraan moet huppelen.
Uiteraard weet de reisbegeleider wel een boel over het land (Ok, bij de Japan reis kon het beter maar wie deelt er dan ook een Afrikalover in op een Japan reis? De originele begeleider was vast ineens ziek :D) en er reist ook nog een reisbegeleider van het desbetreffende land mee!

In mijn geval krijg ik zometeen dus de volle vier weken een Nederlandse reisbegeleider en nog eens vier verschillende lokale begeleiders voor resp. Vietnam, China, Laos en Cambodja!

The schedule:

  1. Amsterdam - Saigon
  2. aankomst Saigon
  3. Saigon
  4. Saigon, excursie Tay Ninh en Cu Chi
  5. Saigon, vlucht naar Hanoi
  6. Hanoi - Halongbaai
  7. Halongbaai, boottocht - Hanoi, nachttrein naar Lao Cai
  8. aankomst Lao Cai - Bac Ha
  9. Bac Ha - Sa Pa
  10. Sa Pa
  11. Sa Pa - Lao Cai - Shilin
  12. Shilin, excursie Stenen Woud - Kunming
  13. Kunming, vlucht naar Jinhong
  14. Jinhong
  15. Jinhong - Luang Nam Tha
  16. Luang Nam Tha - Luang Prabang
  17. Luang Prabang
  18. Luang Prabang
  19. Luang Prabang - Vientiane
  20. Vientiane
  21. Vientiane, vlucht naar Phnom Penh
  22. Phnom Penh
  23. Phnom Penh, bus naar Siem Reap
  24. Siem Reap (Angkor Wat)
  25. Siem Reap (Angkor Wat)
  26. Siem Reap - Amsterdam
  27. aankomst Amsterdam
Ik kan nog geen zinnig woord zeggen over de reisbegeleider van deze reis of over mijn groep want daar is nu nog niets over bekend... Helaas pindakaas!

Wel weet ik nu uit ervaring dat je tijdens zo'n reis een boel leert over groepsdynamica en er gaan altijd wel een paar vreemde vogels mee...
Zo had ik al het wattenstaafje, Bultenmans, Opa Flip, een Bloedzuiger (ja, met hoofdletter B) en de mopperkonten in mijn groep zitten...
Maar ja, misschien schrijven zij ook wel zoiets over mij, grinnik.

Mag ik een suggestie doen? Het begint met M en eindigt op uffel...